Opeens is daar het besef, voor alles is een eerste keer maar ander half jaar later pas die eerste keren beleven in best wel een gek gevoel.

We zijn een heerlijke week op vakantie met het gezin, mijn ouders en broer. De eerste vakantie van Lieke. Ze vond het heel gek dat er allemaal tassen in de kamer stonden en we allemaal kleding meenamen. In de auto viel ze gelukkig snel in slaap en in het huisje voelde ze zich snel thuis. Eerste avond in een vreemd bed, ging boven wonder ook redelijk goed. Paar keer wakker geworden maar verder sliep ze door en de rest van de nachten gaan tot nu toe zoals thuis.

We zitten in de buurt van Barneveld en woensdag waren we in het centrum. Nu ben ik zelf niet zo’n shop mama, winkel in, winkel uit maar ik vind het altijd wel gezellig om in zo’n winkel straat te lopen. Nu zag ik in mijn oog hoek een Xenos, altijd een leuke winkel gevonden en bij ons niet meer in de buurt. Dus ging ik naar binnen, eerst wat vreemd omdat ik winkels zo’n ander half jaar vermeden heb. Daarna kwam het besef dat Lieke dit dus helemaal niet kent, waar ik met Lukas overal heen ging, heeft Lieke amper wat mee kunnen maken aangezien vier maanden na haar geboorte de eerste lock down begon.

Best wel raar om deze vakantie allemaal leuke dingen te kunnen ondernemen wat we zolang niet konden. Ik weet mij ook niet zo goed te gedragen. Moeten we er nou dankbaar voor zijn dat het weer kan of het gewoon “normaal” vinden dat we dit kunnen doen omdat de het niet normaal was wat er gebeurde?

Nu ben ik verder heel dankbaar voor wat ons gegeven is tijdens de lock downs en heb ik behalve niet te kunnen gaan en staan waar ik wilde, niks vervelends ervaren en ben ik blij en heel dankbaar dat we als gezin meer tijd met elkaar door konden brengen.

Maar goed dankbaar zijn voor de kleine en grote dingen in het leven is natuurlijk altijd goed. Ik ben daarom ook dankbaar dat we met Lieke nu kunnen gaan ontdekken, dat ze het gemakkelijk toelaat en het leuk lijkt te vinden.

Van de week hebben we heerlijk gezwommen, iets wat we voor de lock down één keer eerder gedaan hebben en ze vond het dan ook heel spannend. Na rustig rond gelopen te hebben en haar tijd gegeven om te wennen ging ze met enige spanning het water in en hield ze mij goed vast. Aan het einde mocht de rest van de familie haar ook voortduwen in haar gele zwemband.

Vorige maand gingen we voor het eerst ergens in een restaurant lunchen en Lieke was helemaal in haar nopjes. Ze kon redelijk vrij rondlopen en was naar iedereen vrolijk aan het zwaaien en zei ‘hoi’ tegen iedereen die terug zwaaide. Het was heel leuk om te zien en ik heb mij een paar keer afgevraagd wat er in haar om zou gaan (haha) . Dat ze nu opeens redelijk wat mensen bij elkaar ziet.

Terug naar nu en deze vakantie. We zijn heerlijk aan het genieten van onze tijd samen. Straks gaan we met zijn alle naar het maisdoolhof en vanavond is het even tijd voor mijn man en ik! Gezellig samen uit eten, even zonder kinderen, even tijd voor elkaar, weer even afstemmen op elkaar en genieten als man en vrouw.

Heel belangrijk dat je ook op vakantie aan jezelf blijft denken en intunen op jouw energieniveau. Jezelf even me-time gunnen en als de situatie het toelaat gun jezelf dan ook even tijd met je partner. Juist op vakantie met meerdere mensen kan jezelf al snel willen aanpassen maar dat is totaal niet nodig als iedereen elkaar in zijn waarde laat en communiceert over wat die wil, over hoe die zich voelt en waar die behoefte aan heeft.

Ik ben daarom ook best trots op mezelf dat ik mezelf de tijd gun om ook op vakantie tijd te nemen voor mijn mezelf en mijn ochtendritueel. Dat ik goed naar mezelf luister en aanvoel wat ik nodig heb.

Paar dagen terug hadden we er een dag en een nacht tussen zitten dat Lieke zich niet lekker voelde. Op de dag zelf ook echt de tijd genomen voor haar en ze sliep veel in mijn armen. Om het mezelf makkelijker te maken had ik haar in de draagzak gedaan, zo kon ze lekker bij mij hangen en in slaap vallen wanneer ze wilde. In de avond ging het redelijk, al sliep ze wel onrustig. In de nacht kwam alles eruit via beide kanalen. Gelukkig voelde Lieke zich gelijk beter en viel ze snel tussen ons in slaap.

Zelf had ik wat uurtjes gemist en tijdens mijn ochtendritueel voelde mijn ogen zwaar en voelde ik mij uitgeput. Ik heb toen voor mezelf gekozen en nog even mijn ogen dicht gedaan. Tenslotte heeft iedereen meer aan een uitgeruste vrouw, mama, dochter, zus dan aan een vermoeide en  chagrijnige vrouw, mama, dochter, zus, toch?

Ooowh en nu ga ik mij snel klaar maken voor deze mooie nieuwe dag, waar ik al vroeg uitgerust wakker werd, buiten van de vogel geluiden kon genieten en mijn ochtendritueel ontspannen kon volbrengen.

Ik wens jou een hele fijne mooie dag toe met heel veel liefde.

In liefde x Dyonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *