Daar stonden we dan in de gang beide elkaar aan het knuffelen, samen aan het huilen en tegelijkertijd dankbaar dat we deze lessen van elkaar mochten leren.

Hier ging natuurlijk iets aan vooraf en dit proces wil ik graag met je delen omdat IK ervan overtuigd ben dat hier een enorme kracht voor ons alle in zit.

*Side note, dit is met toestemming geplaatst.
——————–

“Heey lieve Dyonne,
Er moet me even iets van het hart. Vind ik best moeilijk om te doen. Ik vond afgelopen dinsdag best lastig. Bij mezelf merkte ik dat er een paar dingen me niet helemaal lekker zaten.

In ons gesprek kreeg ik meerdere malen een beetje het idee dat jij mij voornamelijk aan het ‘overtuigen’ was van jouw inzichten, visie, kennis van hoe jij denkt dat de dingen zitten.

Op het moment dat ik probeerde uit te leggen hoe de dingen voor mij liggen vanuit mijn (geloof) oogpunt kreeg ik de indruk dat dit niet echt de ruimte kreeg ofzo? Ik weet het niet zo goed uit te leggen.

Ik mis gewoon een beetje het tweerichtingsverkeer. Dat we elkaar kunnen opbouwen en versterken. Ik heb nu vooral de indruk dat je mij wilt opbouwen en versterken maar dat het ook een beetje voorbij gaat aan mijn gevoel, overtuigingen en geloof. Je bent nóóit respectloos geweest over mijn geloof. Dit waardeer ik enorm ❤ dat is dus ook niet wat ik bedoel.

Ik krijg soms de indruk dat mijn kijk op de dingen niet helemaal kloppend zijn voor je en dat je me bepaalde zaken wilt leren en uitleggen/mijn visie wilt verleggen. Ik denk dat je het goede wilt doen en mij wilt helpen en het daarom doet. Juist omdat ik zoekende ben in hoe ik de dingen zelf (met/zonder geloof) zie. Ik merk wel dat ik daar de ruimte in nodig heb en het niet voor mij werkt mij te onderwijzen in een andere spirituele weg omdat ik mij ook goed voel bij mijn geloof. Ik denk dat ik bepaalde dingen nog niet helder heb, dat kost tijd.

Ik hoop ondanks mijn lange chaotische bericht dat je begrijpt wat ik bedoel. Nogmaals: ik zie je liefde hierin, ik zie hoe je wilt investeren in mij, hoe lief en open en welkom je altijd bent, hoe enthousiast je bent en mij wilt helpen en steunen vanuit liefde. Dat waardeer ik enorm ❤ ik weet alleen niet of dit de manier is die ik vind passen bij mij, of ik me daar prettig in voel.

Daar wilde ik ook eerlijk in zijn en bij mezelf blijven hierin. Ik weet dat ik als ik dat niet doe op kan gaan zien tegen contact en het af ga houden. Dat zou ik hierin zonde vinden.

Hele dikke knuffel en ik hoor graag wat jij hiervan denkt! ❤“
——————–

Eerlijk mijn eerste reactie was dat ik bevroor en het gesprek weg drukte. Vervolgens enkele seconden later wilde ik vluchten en dacht ik: “oké, dan niet, doei”. Daarna wilde ik vechten en in mijn gedachten ging ik in de tegenaanval en schreef ik op wat ik allemaal uit boosheid wilde zeggen. Ik voelde mij ook echt aangevallen en boos.

Toen kwam het besef, Dyon! Terug naar stap 1: haal adem, haal verdomde adem en laat alles toe wat je voelt zonder oordeel!

Oké, Dyonne lees het bericht nog een keer en voel haar afhankelijke gevoelens. Ze voelt zich niet gesteund door mij. Ze voelt zich niet gehoord en gezien. Dit heeft niks met jou te maken maar met haar afhankelijke gevoelens.

Oké en langzaam typte ik opnieuw een bericht vanuit liefdevolle verbinding en mega kwetsbaar.
——————–

“Heej lieverd,

Ondanks dat ik mij door dit bericht best aangevallen voel weet ik ook dat ik dit gevoel bij mezelf mag gaan onderzoeken.

Net zo goed dat jij je als ik het zo lees niet gesteund voelt door mij. Mag ook jij dit gevoel bij jezelf onderzoeken.

Klopt het dat jij je niet gesteund voelt? Daardoor niet gezien en gehoord?

Gevoelens die worden veroorzaakt door andere mensen zijn geen werkelijke gevoelens, het zijn afhankelijke gevoelens. Doordat de oplossing van ons probleem bij iemand anders ligt, voelen we ons machteloos. We willen het gedrag van de ander veranderen, zodat wij van dit gevoel afkomen.

Blijkbaar trigger iets bij jou maar dit is ook aan jou om uit te zoeken wat het is bij jezelf. Je geeft zelf al aan dat je ziet dat het vanuit liefde is en met respect.

Ik weet alleen vanuit mezelf dat ik vanuit liefde mijn informatie met jou deel en de keuze is aan jou wat jij daarmee wilt doen. Ik vind het spijtig dat je het gevoel krijgt dat ik je wil overtuigen want dat is alles behalve van wat ik wil. Ik deel wat ik heb gehoord of weet en jij deelde jouw kennis.

Ik vond het juist een fijn gesprek omdat we onze eigen visie deelde en dat je daarin aan gaf dat veel terug komt in de bijbel. Dit vond ik mooi om te horen dat er ook veel overeenkomsten zijn een soort rode draad. Ik vond het echt heel waardevol om mijn eigen kijk op het leven en mijn waarheid weer te kunnen bij sturen.

Ik ben blij dat je dit met mij durft te delen al had ik het liever face to face gehoord maar begrijp ook dat lastiger is. Had ik zelf ook niet snel gedurfd.

Ik kan er alleen niet zoveel mee sorry. Dit is wie ik ben, wellicht een tikkeltje enthousiast maar met passie en met veel liefde. Aan jou de keuze wat je ermee doet, wat je erbij voelt, wat je wel en niet mee neemt. Moeilijk en een heel proces.

En je eigen waarheid vormen is in mijn ogen, zoveel mogelijk de “waarheid” van andere horen en daarin voelen wat jij daarin voor jezelf wilt mee nemen of juist niet of iets in het midden. Dat is lastig tenminste ik vond het in het begin lastig zoveel meningen en daarin moet je voor jezelf opzoek. De ene dag vond ik dit en de andere dag dacht ik over het zelfde totaal anders.

Ook dit bericht is niet vervelend bedoeld al kan ik mij indenken dat dit weerstand oproept. Wat ook weer oké is. Er is geen goed of fout. Dat heb ik in onze vele gesprekken al vaker gezegd en geef jezelf ook aan.

Ik vond het in elk geval fijn om jou kant van het leven te horen en sorry als ik daarvoor teveel aanwezig was en jij je niet gehoord voelde. Ik vond het in elk geval waardevol en dank daarvoor.

IK ben ervan overtuigd dat de kracht daar ligt dat we bij ons zelf kunnen gaan kijken waarom dingen ons zoveel doen. Inplaats van het bij een ander te zoeken.

Net als dat ik mij aangevallen voelde om dit bericht. Wat meer kwam omdat ik mij onzeker, alleen en soms verdrietig voel in wie ik ben, mag zijn en wat ik hier te doen heb op aarde. Dit werd getriggerd. Ik heb behoefte aan acceptatie, warmte en begrip. Dit dien ik mezelf te geven en niet weer bij een ander te leggen en mezelf weer afhankelijk te maken.

Dus ontzettend bedankt dat dit weer aan het licht mocht komen bij mij! ❤

Ik gun je alles wat je hart wil en ik vind je in elk geval een mooi mens ❤

En alles in liefde en misschien teveel. Ik weet het niet. Ik doe gewoon wat ik denk dat goed is. Misschien pakt het verkeerd uit. Dan mijn oprechte excuses. Voelt kwetsbaar, heel kwetsbaar en ik aanvaard de consequenties ❤

——————–

Na het versturen van mijn bericht voelde ik mij echt even machteloos. Na ongeveer 10 minuten kreeg ik een spraak bericht terug. Heel emotioneel en gaf ze aan dat ze op een niet vervelende manier getriggerd word. Dat ze vooral bang is omdat onze gesprekken zo diep gaan en ze dit maar met een paar mensen eerder ervaren heeft. Het is zo’n gevoel dat we elkaar al eerder ontmoet hebben. Het is heel confronterend omdat het lijkt dat iemand een spiegel voor houdt maar tegelijk ook heel beangstigend omdat ze het gevoel heeft in haar te hemd staan, kwetsbaar en what you see is what you get. Ze gaf ook aan dat ons contact juist zo fijn en mooi is. Ze ziet de liefde van god, de bron of hoe we het willen noemen in mij terug. Mega mooi compliment ❤

Ook gaf ze aan dat ze zich een lange tijd niet gehoord, niet gezien en niet veilig voelde. Dat ik gewoon heel veel bij haar los heb gemaakt. Het komt heel erg dichtbij, het is spannend en geen idee wat de toekomst gaat brengen, welk pad ze wil bewandelen.

Hoe krachtig is het door iemands afhankelijk gevoel te zien, te benoemen en daardoor zonder oordeel die gene lief te hebben. Dat we onze eigen lessen kunnen leren door te blijven kijken naar onszelf, naar wat wij zelf kunnen doen om niet afhankelijk te worden van andermans troebel.

Dat we in liefdevolle verbinding kunnen blijven staan en de kracht kunnen vinden om ons zelf kwetsbaar op te stellen.

Een paar minuten na het spraak bericht stond deze lieve powervrouw bij mij op de stoep. Gaven we elkaar een hele dikke knuffel, huilde we en spraken we onze dankbaarheid uit. Hoeveel kracht moet je wel niet in je hebben na zoveel emotie gewoon naar die gene toe te durven stappen en weer kwetsbaar op te stellen. Ik heb daar mega veel respect voor.

Ik weet zeker dat wij elkaar nog heel veel mooie lessen mogen leren en alles in de liefdevolle verbinding die er al vanaf het moment dat we hoi zeiden is.

In liefde x Dyonne

Eén reactie

 1. Reactie van Ellen Knuist

  Ik denk dat het goed is dat deze power vrouw niet face to face gereageerd heeft, want dan was het heel anders gelopen en niet ten goede.
  Wat zijn jullie beide respectvol gebleven, mijn complimenten voor beide.
  En Dyonne wat ben ik ontzettend trots op jou, dat je je niet door je emotie en frustratie hebt laten leiden, maar in een liefdevolle verbinding er naar hebt kunnen kijken. RESPECT!!!
  Love you!!!
  Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *