Ik zeg NEE…!
Ik zeg nee want ik ben 2! Ja, we zijn de slingers aan het ophangen want morgen (13 nov.) word onze lieve dochter Lieke 2 jaar.

Twee jaar geleden zaten mijn man en ik de film Lady & Vagebond te kijken. Rond uur of 22:00u kwam de verloskundige even kijken want ze was in de buurt. Dat even werd is langer omdat het gezellig was en het toch ook wel aan het rommelen was maar de ontsluiting was nog niet om over naar huis te schrijven.

Uiteindelijk kwam de Doula toch ook maar en werd het bevallingsbad vast klaar gezet.
Helaas werd de ontsluiting niet meer en besloten we om rond 01:00u nog even te gaan slapen en de verloskundige en Doula gingen thuis ook proberen hun nachtrust te pakken. Ik ging snel nog even douche omdat het toch wel zeer deed. Uiteindelijk stapte ik om half 2 in mijn bed en braken mijn vliezen 😂 wij beide weer bellen dat ze rechtsomkeer konden maken.

Ik stapte net het bad in toen de verloskundige binnen stapte en de ene wee na de andere volgde. Met soms even 20 sec. adem pauze en weer door. Al snel was mijn Doula er ook en waren we compleet om dit kleine snelle meisje op de wereld te zetten. Binnen twee en een half uur na het breken van mijn vliezen had ik mijn meissie in mijn armen.

Uiteraard niet meer geslapen en vroeg in de ochtend kwam de kraamhulp. Die had helaas alle pret gemist want er was geen tijd om daar over na te denken.

Daarna natuurlijk de naaste familie gebeld en als eerste natuurlijk de kersverse grote broer Lukas. Dat trotse gezichtje toen hij zijn zusje voor het eerst zag vergeet ik nooit meer.

En nu zijn we gewoon 2 jaar verder en wat een tijd. Kort na de bevalling gingen we de eerste lockdown in. Afgelopen juni is ze voor het eerst met ons uit eten gegaan terwijl we Lukas overal mee naar toe sleepte konden we met Lieke alleen maar buiten wandelen. Goed voor mijn conditie maar best gek om daar nu op terug te kijken.

Tegelijk ben ik ook enorm dankbaar want we hebben als gezin mega veel tijd met elkaar gekregen en heeft mijn man ook veel van de Lieke haar baby tijd mee gekregen.

Gelukkig weet ik ook dat ze er zelf voor gekozen heeft om in deze tijd geboren te worden en om haar missie te kunnen volbrengen. Ze is een ontzettend vrolijk meisje en het snelle van de bevalling heeft ze zonder pardon doorgevoerd in haar verder nog korte leventje. Met 6 mnd liep ze, met een jaar dacht ze al dat ze kon klimmen als een geit en ze hoeft maar 1x iets te zien van haar grote broer en Lieke kan het ook.

Maar allemaal leuk en aardig, ik vind het als moeder zijnde ook best wel pittig om twee kinderen op te voeden. Ja, ondanks ik er ontzettend veel voor terug krijg, soms denk ik echt weleens waar ben ik aan begonnen.

En ik ben ook stiekem wel blij dat de baby en dreumes tijd over is. Ik vind de peuter en kleuter tijd echt zoveel leuker. Lekker boeven met haar broer, steeds meer begrijpen, steeds meer zeggen en helaas ook steeds minder ochtend-middag slaapjes.

Ik heb afgelopen tijd een aantal tools waarin ik het moederschap beter aan kan en daar ben ik heel blij mee. Ook wetend wat de geboorte energie van beide kinderen zijn helpt mij enorm om ze beter te begrijpen en kan ik sneller een liefdevolle verbinding met ze maken.

Wil jij weten met welke tools ik het moederschap beter aan kan en hoe ik een liefdevolle verbinding met mijn kinderen maak? Dan nodig ik jou bij deze van harte uit in mijn moederschaps community.
https://www.facebook.com/groups/ademhalenindechaosvanhetmoederschap/?ref=share

Zie ik je daar? Lijkt mij gezellig om met jou een liefdevolle verbinding te maken en je positief verder te helpen in de chaos van het moederschap.

In liefde x Dyonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *