Laatst kwam het ego weer even om de hoek kijken, dat doet het wel vaker maar dan heb ik het door. Deze keer was dat anders. Ik voelde mij down, gevoel van falen, negatief, niks lukte meer en vooral heel moe. Eerst gaf ik het aankomende maandelijks feestje en de nieuwe eetgewoontes de schuld. Het ego zal natuurlijk niet uit zichzelf schuld bekennen nee, in plaats daarvan ging het nog een stapje verder en werd ik er mega onzeker van.

Ruim drie jaar ben ik inmiddels al onderweg met zelfontwikkeling en het ontdekken hoe kan ik mezelf in balans houden maar men dat ego is echt een dingetje. In stilte kan ik steeds vaker het ego even uitschakelen vanuit dankbaarheid maar zodra het ego een loopje met mij kan nemen doet het ego dat.

Op zich niet heel gek dat het ego dit doet. Het ego wil mij beschermen maar het is ook een kader van mijn eigen regels, normen, waarden, overtuigingen, ervaringen, aannames ect.. We denken dat we de denkbeelden van het ego nodig hebben om te kunnen overleven. Goh, waar zou dat vandaan komen? Heel lang geleden was dit wellicht handig maar in deze tijd?

Het ego laat ons denken dat wij zelf de waarheid kennen, we een ander moeten overtuigen van onze mening, we een ander moeten troosten, helpen, adviseren, we denken dat we het niet waard zijn gezien te worden, gelukkig te zijn, of geld te verdienen. Met andere woorden we DENKEN dat er iets mis is of komen iets te kort.

Zo ging het laatste bij mij dus ook niet helemaal lekker. Ik had het gevoel dat ik aan het falen was, dat ik er na al die tijd nog niks van snapte en ik had echt een bui van bekijk het allemaal maar ik kap er mee, ik steek mij kop in het zand en duik mijn bed weer in. Mijn ego had zo’n loopje met mij genomen dat ik zelfs in meditatie staand de opdrachten van mijn coach niet meer kon uitvoeren om tot een antwoord te komen.

Gelukkig was daar een lieve vriendin die zei ga even douche wellicht helpt dat. Boven wonder al had ik het kunnen weten (water helpt altijd bij mij) kwam het juiste antwoord bijna direct toen ik onder de douche stond en ik liet al het negatieve met het water mee stromen en door het putje weg spoelen.

Het Universum had al zoveel signalen geven maar ik snapte ze niet. Ik zocht naar de verkeerde antwoorden en liet mij mee slepen door mijn ego. Als jij je ego aan het woord laat bepaalt het ego onze interpretatie, wat we dan weer terug zien in de reacties en situaties om ons heen is een bevestiging van ons ego. We dan zien alleen slechts wat we willen zien, de rest blijken we blind voor te zijn. 

We mogen ons gaan beseffen dat wat we aanleren niet per definitie waar hoeft te zijn, dat we onszelf kunnen onttrekken van onze overtuigingen, als we ze niet meer voelen. We worden ongemerkt nog door veel gewoontes aangestuurd die we dagelijks onbewust steeds herhalen en die zijn gebaseerd op aangeleerde zaken zonder ooit te checken of ze ons wel tot dienst zijn. Deze onbewuste gewoontes hebben veel invloed op hoe wij ons leven ervaren.

Dat zie je maar al te goed terug in het wereldbeeld van deze dag. We hechten ons teveel aan het denkbeeld van ons ego, we hebben daarin als mensen denk ik een enorme groei in te maken. Als we in onze kracht gaan staan en voorbij het ego durven te gaan kijken. Waar komt jouw waarheid, jouw overtuiging, jouw oordeel, jouw kennis, jouw veiligheid ect. vandaan? Durf je verder te kijken, durf je het te delen, open te staan voor nieuwe kennis, een andere waarheid zonder dat jouw waarheid in gevaar komt?

Het vergt wat doorzettingsvermogen en moed maar de beloning is werkelijk fantastisch!

Meteen nadat ik het ego losliet door het inzicht wat ik kreeg en mijn daarop gemaakte keuze met mijn hart in overeenstemming met mijn ziel ging de energie weer stromen. Er kwamen weer nieuwe dingen op mijn pad, ik kreeg energie, inspiratie en tadaaa een blog in denk ik ongeveer een half uur geschreven.

Eerlijk, je hoeft niets te doen, het is alleen een kwestie van je ogen te openen en je van onbewust gedrag, bewust te worden . Je hoeft er niks voor te leren alleen maar af te leren. Je mag jezelf blijven en door het te zien en de bewustwording kan je alleen maar een betere versie van jezelf worden. Je ervan bewust zijn is de eerste belangrijke stap. Zonder oordeel naar jezelf en ook de ander te aanvaarden zoals die gene is kan de liefde weer stromen.

Als we dit met zijn alle voor elkaar zouden krijgen, voel dan eens met je hart hoe mooi de wereld er dan uit zou zien!

Het ego voorbij…. en recht in ons hart!

Fijne zonnige dag gewenst
Liefs Dyonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *