Lieve Holly,

Wanneer je op je zwakste voelt krijg je blijkbaar de meeste inzichten.

Er is vannacht terwijl ik mij gammel, en leeg voelde iets open gezet een puzzelstukje op zijn plek gelegd. Want wat nu nog maar een vage droom lijkt heeft blijkbaar al veel in gang gezet.

Een stukje helderheid, een openbaring en een stukje dieper bewustzijn.

Wat zijn wij mensen toch eigenlijk rare wezens of zijn we door de jaren misschien eeuwen zo geworden? Want eigenlijk geloof ik wel in de mensheid wanneer we puur, kwetsbaar en vol liefde zitten.

Liefde voor onszelf, vertrouwen in onszelf en empathie voor de ander. Zonder oordeel of veroordeling. Met duidelijke communicatie waar we behoefte aan hebben, wat we werkelijk nodig hebben.

Waar zijn we de liefde voor onszelf kwijtgeraakt? Of zullen we dat nooit geleerd hebben en is dat onze missie hierop aarde? Of gewoon mijn missie omdat ik geboren ben om op mezelf te leren vertrouwen en mijn eigenwaarde in te zien?

Maar wist je lieve Holly dat we hier naar aarde gekomen zijn voor ons zelf, niet voor onze moeder, onze partner, onze kinderen maar simpel weg voor ons zelf?

Bijna 7 jaar geleden begreep ik maar niet waarom de trouwambtenaar de volgende woorden uitsprak “je kan pas van een ander houden als je van jezelf houdt”.

Ik snapte er niks van, ik ben zolang teleurgesteld geweest dat we deze trouwambtenaar gekozen hadden en zij deze woorden uitsprak want ik hou van Daan ook al houd ik misschien niet van mezelf. Ik weet dat ik van Daan hou!

Logisch dat ik van hem hou we zijn tenslotte zielsverwanten, wat ik toen nog niet wist maar duidelijk wel diep van binnen voelde.

Maar gaande de weg begon ik haar woorden te begrijpen.Ik ben hier niet gekomen om van een ander te houden.

Ik ben hier gekomen om van mezelf te houden en al het andere houden van is een extraatje. Houden van iemand, van gehouden worden het is allemaal extra liefde die je kan helpen op het pad wat je mag bewandelen maar het gaat om de liefde diep in jezelf.

Vandaag werd het weer extra duidelijk waarom deze trouwambtenaar op ons pad gekomen is en deze woorden uitsprak.

Want vandaag heb ik deze boodschap door mogen geven aan mijn man. Hij wist deze boodschap van de trouwambtenaar niet meer en hij gaat op het moment een persoonlijke ontwikkelings reis door.

Dwars door de pijn en angsten heen en hij is even vergeten dat het belangrijkste je eigenwaarde is, vertouwen op je eigen kunnen, houden van jezelf precies zoals je bent, van binnen en van buiten.

“Ik hou van mij, ik hou van jou”.

Het lijkt een eenvoudige zin, eentje die ik vaak genoeg tegen mij kinderen zeg en dan ook denk maar geloof ik dit zelf ook?

Lastig in een wereld vol met mensen die vergeten zijn dat houden van jezelf zo cruciaal is. Die oordelen en veroordelen boven liefde kiezen. Macht en het alleen doen verkiezen boven zuivere liefdevolle verbinding.

Die liever doodzwijgen omdat ze te bang zijn dat ze gekwetst worden waneer ze hun behoeftes uitspreken.

Maar wanneer je weet dat jij je zelf liefde kan geven en daarop vertrouwd dan weet je ook dat iedereen die jou wil kwetsen ergens diep van binnen ook een onuitgesproken behoefte heeft. Dat die ook liefde van zichzelf nodig heeft.Maar ja, waar word ons dat geleerd, waar leren we van ons zelf houden?

Niet op school, niet van onze ouders want de meeste van de generaties voor ons zitten nog vast in oude patronen, vrijheid willen maar beperkt worden door het verleden. Nemen we het hun kwalijk absoluut niet want ook hun is het nooit geleerd.

Wij zijn de generatie die mogen opstaan, ons zelf liefde mogen gaan geven, patronen doorbreken, bewustzijn creëren.

Waarom hoor ik je denken? Voor de volgende generatie want als wij het ons zelf kunnen leren kunnen wij het meegeven aan de volgende generatie.

Dus recht je rug, borsten naar boven, kin om hoog en dwars door die pijn heen! In liefde in heel veel liefde.

Opweg naar liefde voor jezelf want wanneer je van jezelf houdt, dan kan je ook van een ander houden en een zuivere liefdevolle verbinding maken.

Lief mens, wat heb jij nodig?

In liefde en het licht x Dyonne

Ps. Liefde is altijd het antwoord en liefde zal altijd winnen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *