Lieve Holly,

Woooah wat een lieve berichtjes, kaarten, tekeningen, ballonen en cadeau’s hebben we de afgelopen week mogen ontvangen voor Lukas. De liefde en medeleven is voelbaar tot in onze tenen en onze dank is dan ook enorm groot!

Lukas voelde zich al een beetje jarig. Helaas zal deze verjaardag met een gipsen been gevierd gaan worden. Op 25 januari zal hij eindelijk (voor hem) 7 jaar worden!

Niet normaal ook hoe vaak mijn eerst blog dagboek gelezen is, ook daarvoor is mijn dank groot en ook voor de mooie complimenten die ik kreeg. De manier waarop ik schrijf voelt soms heel kwetsbaar maar het is wel zoals het is, geen mooie strikjes er omheen maar wel de rauwe randjes van het leven en hoe we daarop in spelen.

Zo is afgelopen week ook bij mij weer een stukje bewustzijn aangetikt en begrijp ik weer op een diepere laag hoe de energie werkt waarin we geboren zijn. Lukas is geboren in de energie van de 8 en hij heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen en kracht. Dit is ook nodig want hij zal dit nodig hebben voor de moeilijkheden die hij op zijn pad zal tegenkomen.

Hoe moeilijke de afgelopen periode ook was voor ons maar ook voor hem om ons te vertrouwen dat we hem zo min mogelijk pijn willen doen. Zie je dat hij op zijn eigen manier met zijn eigen kracht en doorzettingsvermogen weer vertrouwen vindt in zichzelf en zijn eigen kunnen. Inmiddels durft hij zijn boven lijf weer te bewegen en rechterop te zitten.

Woensdag mocht ik hem op de bank neerleggen en zijn bed verschonen. Hij heeft zichzelf toen gewassen en hebben we lekker schonen kleren aangedaan. Hij vond het spannend maar toen ik aangaf dat ik uit ervaring weer dat het echt heerlijk fris aanvoelt als hij straks weer in bed ligt, vertrouwde hij mij en gingen we als een team aan de slag.

Voor wie zich afvraagt hoe we dat doen met plassen en poepen: hij plast in een fles en poept op een zo’n plasmatje. We hebben wel van hem geëist dat hij dit ook voor ons doet als we straks oud en verrimpeld zijn!

Voor wie graag wilt weten welke oliën en kruiden we op het moment gebruiken dan hier een opsomming:
Release olie de eerste dagen om alle emoties los te kunnen laten.
Dreamease blend voor een goede en ontspannen nacht rust.
Valor, White Angelica en Lavendel voor trauma verwerking
Allemaal in de diffuser door de dag heen.

We hebben een tinctuur van Heermoes voor een goede botgroei en straks ook thee met paardenbloem om alle medicatie resten zoals paracetamol en Neurofen zijn lichaam uit te werken.

Vandaag is het helaas wel even een mindere dag en lijkt hij meer pijn te hebben. We waren de pijnstilling aan het afbouwen maar vandaag even niet want in deze tijd hoeven we geen pijn te hebben.

Toch merk ik dat ook ik geïrriteerd raak en minder kan hebben (nu komt ook wel mijn maandelijkse feestje eraan) en op Lieke na slaapt iedereen ook minder goed. We zijn natuurlijk best wel in de weer om te zorgen dat Lukas oké is en dan hebben we natuurlijk ook nog ons lieve gevoelige Lieke rond hobbelen. Waar we ook echt goed voor moeten waken want ze oogt heel vrolijk en speelt veel maar als het even kan stelt ze toch ook een hoop vragen en uit ze op haar manier haar bezorgdheid.

Omdat Lukas in de woonkamer slaapt mis ik toch ook wel de avondjes met Daan op de bank even bijkomen en man en vrouw tijd. Opnieuw een balans zoeken waarin iedereen even kan opladen is zo de eerste dagen best een uitdaging. Daan gaat elke dag wel even met Lieke erop uit en ik blijf in de ochtend wat langer boven om daar mijn ding te doen. We proberen ook zo goed als we kunnen het aan te geven aan Lukas. Soms snapt hij het en zegt hij ook tegen mij “mam, als jij niet oplaadt kan je ook niet voor mij zorgen”.

En soms krijgen we woorden naar ons hoofd, dat ik mij afvraag of hij zich wel beseft hoeveel we voor hem doen maar tja, aan de andere kant dit is wat je als ouders elke dag doet alleen heeft hij nu weer wat extra hulp nodig. Dus misschien is het voor hem wel normaal dat wij voor hem zorgen en is hij eigenlijk gewoon zichzelf zoals hij altijd is. Klinkt dit logisch, nee totaal niet maar wel het gevoel wat in mij speelt en waar ik weer van kan leren.

Wat spiegelt hij mij en wat mag ik daar weer van leren? Welke patronen komen aan het licht en welke kunnen we als gezin en als individu doorbreken. Met geduld en liefde komen we in elk geval een stuk verder dan irritatie en frustratie. En wat ik andere moeders leer, mag ik zelf ook weer toepassen; adem blijven halen in de chaos. Niet alleen door fysiek adem te halen maar ook extra bewust te worden van de energieën waarin we geboren zijn en bewust te worden van de energieën waarin we in onze relatie tot elkaar verbinding maken.

Liefdevolle verbinding vanuit ons hart en in het licht!

Inmiddels staat er een kinderrolstoel in de woonkamer om Lukas te laten wennen aan het idee dat hij daar straks in kan zitten. Aankomende maandag mogen we weer naar het ziekenhuis en horen we hoe het verder gaat.

Wil jij ook meer leren over hoe jij een liefdevolle verbinding kan maken met jouw kinderen in de chaos van het moederschap? Check dan de volgende link https://www.dyonneholly.nl/in-verbinding-komen/ of download hier mijn gratis e-book https://www.dyonneholly.nl/gratis-e-book/.

In liefde & het licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *