Ik wil jullie iets waardevols vertellen maar ook iets benadrukken maar je bent gewaarschuwd als je weerstand voelt mag je bij jezelf gaan zoeken hoe dat komt.

Daar gaan we…

ALLES wat moeder natuur creëert heeft een waarde! Ik ga nog een stapje verder, hou je vast!

Helaas (ja, niet eens zo gek lang geleden ik ook) zien wij het nut er niet meer van in of willen het niet in zien.

Maar onthoud heel goed dat er voor het tijdperk farmaceutische industrie de natuur het enige geneesmiddel was wat we hadden. Waarmee ik niet wil zeggen dat die ontwikkeling per definitie slecht is maar ik denk dat we teveel op het ene gefocust zijn en niet verder meer durven te kijken of terug de geschiedenis in. Wat best vreemd is want we doen niet anders.

Maar goed terug naar vroeger…
We moesten het doen met wat moeder natuur ons gaf en wisten van nature ook waar wat voor nodig was. Op de een of andere manier (ik heb hier een idee over, maar dat is nu niet van belang) zijn we van de natuur vervreemd en dat vind ik jammer. Wanneer je weet dat je tuin, potentieel, vol staat met kruiden, ga je heel anders kijken tegen deze “ONkruiden”

Een van de meest zwaar onderschatte vaak ongewenst kruid is de welbekende Brandnetel. Best wel vervelend wanneer er een blaadje tegen je blote huid komt. De meeste weten wel dat het brand en enorm jeukt maar de brandnetel heeft een oh zo, nuttige, geneeskrachtige werking en is een echte boost voor je immuunsysteem!

De brandnetel bevat histamine, acetylcholine, serotonine (het happy hormoon), vele mineralen waaronder silicea (sterkere nagels, minder haar uitval, minder rimpels), vitamines A, B en C. De brandnetel is goed tegen bloedarmoede omdat het ijzer uit de grond haalt en opslaat in z’n blaadjes.

Brandnetel heeft een reinigende eigenschappen. Het drijft vocht af, lost slijm op, is bloedzuiverend, het is een uitstekende reiniger voor een voorjaarskuur, ontstekings remmend en prima in te zetten bij het pollen seizoen.

Maar de brandnetel is niet alleen nuttig voor ons, het is een voedselplant voor de mooiste vlinders, zoals de atalanta, kleine vos en dagpauwoog. Kleine tip: denk even 2x na voor je de brandnetel uit je tuin verb(r)and.

Op spiritueel gebied zorgt de brandnetel voor een goede verbinding met de aarde, hierdoor kan je jezelf zuiveren en reinigen.

Tevens neutraliseert de plant ook aardstralen en het kruid zou kunnen helpen bij mensen die vermoeid, uitgeput, ongeduldig, lichtgeraakt en prikkelbaar zijn. Als je brandnetels bij je draagt, zullen negatieve energieën uit je buurt blijven.

Ook kan brandnetel zeer goed helpen om onze chakra’s te versterken en in evenwicht te houden. Zo helpt dit kruid om je hart centrum verder te openen en op die manier is het weer makkelijker om naar je intuïtie te luisteren.

Heerlijk als thee te drinken en ook nuttig in de moestuin als gier.

Fijne zonnige gewenst 🌞
Veel liefs Dyonne 💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *